Ga naar inhoud (ALT + C)

KORT over het werk

Terug naar overzicht

titel Zonder titel
jaar van realisatie 1986
naam kunstenaar(s)
locatie Warandelaan 2, verbindingstuin tussen gebouw A en B Universiteit van Tilburg (bekijk het werk op de kaart)
materiaal gepolijst graniet
herkomst opdracht Percentageregeling rijksoverheid, toegepast bij de bouw van gebouw P
eigenaar Universiteit van Tilburg
afbeeldingen
klik voor vergroting

Geslotenheid kenmerkt dit geometrische object. Het harde, zwarte graniet is als een ondoordringbare schil die niets verraad omtrent de innerlijke structuur: er is alleen de weerkaatsing van de omringende buitenwereld. Maar als je goed kijkt, laat het toch iets los over zijn samenstelling, over de wijze waarop het zijn vorm gekregen heeft. Het object is niet uit één steenblok gezaagd, maar opgebouwd uit twee delen die naadloos op elkaar aansluiten: een ‘muur’ met in het midden en vierkante uitsparing, waar doorheen een gekantelde ‘L’ is geschoven. Door de precisie waarmee dit is gebeurd, is dit constructieve element echter zo goed als onzichtbaar geworden.

Bron: Kunst Onderweg, Paul van de Sande