Ga naar inhoud (ALT + C)

KORT info

KORT (Kunst in de Openbare Ruimte van Tilburg) was een samenwerkingsverband tussen de gemeente Tilburg en BKKC (Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur) voorheen NBKS (Noord-Brabantse Kunst Stichting).

Naast informatie over de werkwijze en organisatie van KORT, zie KORToproep en KORTbeleid, vindt u op deze website informatie over de beeldende kunst in de openbare ruimte van Tilburg. KORT is gestart in 2002 en beëindigd in 2011 maar al sinds de jaren 60 is er sprake van kunst in de openbare ruimte.

Het streven van deze site is alle kunstwerken in de openbare ruimte in beeld te brengen. Aan de hand van een kaart van Tilburg, de naam van een kunstenaar of een jaartal kunt u op zoek gaan naar een kunstwerk of kunstproject.

Voor informatie, advies en projectaanvragen:

Gemeente Tilburg

Gerdi Beks, beleidsmedewerker KORT
Postbus 717
5000 AS Tilburg
Telefoon: 013-542 94 08
E-mail: gebruik het contactformulier

Is een kunstwerk beschadigd, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. Vermeld dan waar het kunstwerk zich bevindt, eventueel met de titel van het werk, wat de schade is en wanneer u de schade heeft opgemerkt.

Colofon

Gemeente Tilburg is eigenaar van de website.
Het boek ´Kunst Onderweg´ van Paul van de Sande (uitgave 1986 en 1992) en informatie van de Tilburgse Kunststichting (tot 2004) zijn belangrijke informatiebronnen geweest voor de ontwikkeling van de website.
De tekstbijdragen zijn van oud-medewerkers van de Tilburgse Kunststichting en Gemeente Tilburg, huidige medewerkers van KORT en de gemeente Tilburg en kunstenaars.

Visitors of this site are reminded that the exhibited works are subject to copyright law. For use of works of visual artists affiliated with CISAC-organisation, other than consulation via Internet, permission is required from Pictoright.