Welkom op de KORT voor Kids site

Deze website gaat over de vele kunstwerken die je in Tilburg op straat tegen kunt komen. Allerlei informatie over de kunstenaars, de kunstwerken en de plaatsen waar ze staan kun je op deze site vinden. Maar ook algemene informatie over kunst.
Concept, beeldredactie en tekst Kort voor Kids: Hjalmar van den Akker - © 2007.

Voor al deze kunstwerken die buiten in de stad staan heeft de gemeente Tilburg een speciaal plan gemaakt, het Kunstenplan Openbare Ruimte Tilburg. Afgekort: KORT.

De openbare ruimte
De openbare ruimte is de ruimte die we met zijn allen gebruiken. Straten, pleinen, parken, enzovoorts. Openbaar betekent toegankelijk voor iedereen. Als je buiten speelt, als je naar school gaat of als je naar je sportclub fietst valt er in die openbare ruimte veel te beleven en ZIEN! Misschien kom je wel eens een kunstwerk zoals hierboven tegen. Misschien speel je wel eens in de buurt van een kunstwerk. Of spreek je er af met vriendjes of vriendinnetjes! Ook het Internet hoort bij de openbare ruimte, MSN, Google en de ontelbare websites die je in de virtuele wereld kunt bezoeken.
Kijk om meer over kunst in de openbare ruimte te lezen ook bij Kortkunst onder de Loep.

Wil je een spreekbeurt houden over moderne kunst? Dan kun je hier interessant materiaal vinden! Wil je ontdekken wat er in Tilburg allemaal aan kunst te zien is als je buiten op straat bent? Vind je het leuk om creatief bezig te zijn, een kunstquiz of virtuele speurtochten door de stad te doen? Dan zit je hier goed! Misschien kun je zelfs twee toegangskaartjes voor de Efteling winnen!!

Win twéé kaartjes voor de Efteling!!
Kies je favoriete kunstwerk in Tilburg en maak er een kort filmpje van. Het filmpje mag grappig of informatief zijn, dat bepaal je zelf. In elk geval moet het kunstwerk in het filmpje goed zichtbaar zijn. En je moet duidelijk maken waarom dit jouw favoriete kunstwerk in Tilburg is. Zet het filmpje dan op YouTube en mail het naar kort@tilburg.nl. Je wint er twéé toegangskaartjes voor de Efteling mee. Veel succes en plezier!