Informatie

Wat doet KORT?
KORT is de afkorting van Kunst in de Openbare Ruimte van Tilburg. Het is het beleid - zeg maar het plan - dat de gemeente Tilburg heeft gemaakt voor kunst in de openbare ruimte. Weet je nog wat de openbare ruimte is?

Maar waarom maakt de gemeente een plan speciaal voor kunst in de stad?
De gemeente wil met KORT haar inwoners meer bij kunst in de openbare ruimte betrekken. Volgens KORT moet kunst een onderdeel worden van de maatschappij en alle ontwikkelingen en veranderingen die in de maatschappij plaatsvinden. Kunst wordt dan echt een onderdeel van het leven in een stad, en de stad en het leven in de stad worden wordt zo een inspiratiebron voor de kunst. Ze kunnen elkaar aanvullen en elkaar inspireren. En verandert de stad, dan verandert de kunst ook. Als je door de stad loopt zie je dat er altijd wel ergens gesloopt of gebouwd wordt. Tilburg zag er vijftig jaar geleden heel anders uit dan nu. Ook de kunst in de openbare ruimte van Tilburg verandert door de jaren heen. En zo zie je dat kunst en de stad samen één geheel vormen.

www.tilburg.nl/kort
Om mensen te informeren over KORT en de kunstwerken van KORT is een speciale website gemaakt: www.tilburg.nl/kort

De site is opgebouwd uit de volgende 9 onderdelen:

Hoe zit de KORT website in elkaar?kortsite thumb
Op de startpagina van de website zie je 9 kleurige rechthoeken waarop je kunt klikken (plaatje van website ter verduidelijking). Onder elk van deze rechthoeken wordt een onderdeel van KORT uitgelegd.

Concept, beeldredactie en tekst Kort voor Kids: Hjalmar van den Akker - © 2007