Ga naar inhoud (ALT + C)

KORT over het werk

Terug naar overzicht

titel Puisten in het stadsbeeld
jaar van realisatie 2005
naam kunstenaar(s)
locatie verspreid in de binnenstad (bekijk het werk op de kaart)
materiaal keramiek
herkomst opdracht Gemeente Tilburg / KORT
eigenaar Gemeente Tilburg
afbeeldingen
klik voor vergroting
klik voor vergroting

Er bevinden zich 45 keramische halve bollen in de binnenstad van Tilburg. O.a. in de groenstrook voor het appartementengebouw aan het Stadhuisplein/Paleisring en rond het Paleisraadhuis.
De bollen zijn als moedervlekken of puisten in de stad en zullen de voorbijganger verwonderen. In principe zijn alle stenen objecten geschikt om deze bollen op aan te brengen: gebouwen, stadsmeubilair, beelden, etc. De bollen worden aangebracht op plaatsen waarvoor toestemming is verleend zoals huizen van particulieren en objecten die in de nabije toekomst gesloopt worden. Zo ontstaat een permanent werk op een tijdelijke locatie

De halve bollen zijn gemaakt in het Europees Keramisch Centrum in ’s Hertogenbosch. Ze zijn ongeglazuurd, in verschillende kleikleuren en weer- en vorstbestendig. De halve bollen hebben elk een diameter van 11 cm. Ze worden met speciale lijm op de verschillende rotsblokken gelijmd.

Ruisrubato
Gedurende ruim een jaar gaan de kunstenaars Koen Delaere en Huub van der Loo een samenwerkingsverband aan om ingrepen te realiseren in de openbare ruimte van Tilburg. De ingrepen gaan voorbij de grens van het schilderen en de rand van het schilderij. De ingrepen in de openbare ruimte vinden plaats op locaties waarvan de kunstenaars het idee hebben dat er iets mee moet gebeuren. Bijvoorbeeld een monumentale ingreep om de functie van een plek aan te duiden of te verbeteren of juist een ingreep om de onduidelijkheid van de plek aan te geven.

c/o Pictoright, Amsterdam, foto´s Koen Delaere

Gerelateerde werken