Ga naar inhoud (ALT + C)

KORT over het werk

Terug naar overzicht

titel 'een tunnel teveel'
jaar van realisatie 2004
naam kunstenaar(s)
locatie Tunnel NS plein (bekijk het werk op de kaart)
materiaal diversen
herkomst opdracht Gemeente Tilburg
eigenaar Gemeente Tilburg (KORT)
afbeeldingen
klik voor vergroting
klik voor vergroting
klik voor vergroting
klik voor vergroting
klik voor vergroting
klik voor vergroting

Het viaduct onder het spoor richting NS-plein kent drie mogelijkheden voor voetgangers om te passeren. Eén daarvan is in de maanden mei en juni 2004 afgesloten geweest voor publiek om tijdelijk een andere functie te krijgen. De kunstenaar gebruikt het afsluiten van de tunnel om het publiek er op te attenderen dat de voetganger hier een keuze heeft in welke tunnel te gebruiken. Een vreemde gewaarwording die misschien nooit eerder was opgevallen!
De afgesloten tunnel is een atelier in de openbare ruimte. Tijdens de feestelijke opening is de tunnel teruggegeven aan de openbare ruimte en heeft zijn oorspronkelijke functie terug gekregen. Het gerealiseerde kunstwerk is een beschildering aan de binnenkant van de tunnel. De beschildering is enige tijd met rust gelaten door wildplakkers.

Ruisrubato
Gedurende ruim een jaar gaan de kunstenaars Koen Delaere en Huub van der Loo een samenwerkingsverband aan om ingrepen te realiseren in de openbare ruimte van Tilburg. De ingrepen gaan voorbij de grens van het schilderen en de rand van het schilderij. De ingrepen in de openbare ruimte vinden plaats op locaties waarvan de kunstenaars het idee hebben dat er iets mee moet gebeuren. Bijvoorbeeld een monumentale ingreep om de functie van een plek aan te duiden of te verbeteren of juist een ingreep om de onduidelijkheid van de plek aan te geven.

c/o Pictoright, Amsterdam; foto´s Huub van der Loo en Peter Cox

Gerelateerde werken