Ga naar inhoud (ALT + C)

KORT over het werk

Terug naar overzicht

titel Jelly-Lights
jaar van realisatie 2005
naam kunstenaar(s)
locatie Zwembad Reeshof, Heereveldendreef 8/10 (bekijk het werk op de kaart)
materiaal fiber optics
herkomst opdracht KORT/gemeente Tilburg
eigenaar Gemeente Tilburg
afbeeldingen
klik voor vergroting

Naar aanleiding van de uitbreiding van Sportcentrum Reeshof van architect Storimans (storimans wijffels van hoogmoed architecten) heeft lichtkunstenaar Dirk Rutten een kunsttoepassing ontworpen voor het nieuwe kleuterbad.

Eind december 2005 hing Dirk Rutten zijn Jelly-lights op boven het nieuwe kleuterbad van Indoor Sportcentrum Reeshof. De Jelly-lights zijn ronde lichtgevende transparante sculpturen (doorsnede 3 meter) waarin fiberoptics verwerkt zijn. De lampen lijken op reusachtige kwallen die op feestelijke wijze van kleur veranderen. De Jelly-lights zijn handgemaakt en zijn inmiddels op een aantal plaatsen ter wereld te zien.

Het adviestraject van deze kunstopdracht werd in 2005 opnieuw opgestart na een doodlopend traject met twee andere kunstenaars. De oorspronkelijke opdrachtomschrijving werd aangepast omdat in verband met de voortgang van de bouw van het zwembad een geïntegreerd kunstwerk niet meer mogelijk was. Gevraagd werd een zelfstandig dynamisch lichtkunstwerk boven het peuterbad dat sfeer en kleur kan brengen en ook voor alle gebruikers van het zwembad aansprekend is.

c/o Pictoright, Amsterdam. Foto's Bart van Hattem

Gerelateerde werken