Ga naar inhoud (ALT + C)

KORT over het werk

Terug naar overzicht

titel Het Feuilleton
jaar van realisatie 2006
naam kunstenaar(s)
materiaal plakboekje en krant
eigenaar n.v.t.
afbeeldingen
klik voor vergroting

Vanaf 1 september t/m 31 december verscheen in het regionale krantje van Tilburg Het StadsNieuws Het Feuilleton van de Tilburg CowBoys. Het Feuilleton is het eerste kunstproject in het kader van de serie Openbare Werken.

Het Feuilleton is een langdurende novelle, simultaan geschreven door drie Tilburgse schrijvers Jeroen de Leijer (o.a. Eefje Wentelteefje), Hans d’Olivat (Tilburg CowBoy) en Nick J. Swarth (o.a. stadsdichter van Tilburg).
Het Feuilleton verscheen twee keer per week in advertentievorm op de ‘Kleintjes-pagina van het StadsNieuws, editie Tilburg e.o. Lezers van Het Feuilleton lazen mee met de schrijvers. Er was een plakboekje verkrijgbaar waar de lezers het feuilleton in konden plakken. Vooraf was niet te zeggen hoe het zou aflopen. Niet alleen de personages binnen het verhaal reageerden op elkaar; de schrijvers ook. Lezers konden ook een advertentie plaatsen om op deze wijze mee te schrijven.

Het Feuilleton werd mede mogelijk gemaakt door ILA, KORT, StadsNieuws, Stichting Jacques de Leeuw en Tilburg CowBoys.

Tilburg CowBoys: Sander van Bussel ( 1970, Lieshout) , Hans d´ Olivat (1968, Rotterdam) en Chris Gribling (1969, Schijndel). Sander van Bussel is ontwerper en kunstenaar, Hans d´Olivat is podiumdichter, schrijver en librettist en Chris Gribling is media-en muziekmanager. Tilburg CowBoys is een kunstenaarsgroep van vier heren (4e cowboy is Bart van de Lisdonk, geluidsontwerper/muzikant) uit verschillende culturele disciplines die op projectbasis creatieve, culturele en enthousiasmerende ideeën initieert en/of uitvoert.
Een succesvol project was Bouwradio Showroom. Dit was een reizende expositie van bouwradio´s met toelichting van de bouwvakkers. De Tilburg CowBoys BouwRadio FM show is een ode aan de man en zijn radio, verborgen creativiteit en de band met "het belangrijkste stuk gereedschap" van de bouwvakker.
In de zomer van 2006 stonden de Tilburg CowBoys nog op het LIMAterrein van het muziekfestival Lowlands met de Tilburg CowBoys Ruil-O-Rette waar de bezoeker zijn t-shirt kon inruilen voor een ander imago.

c/o Pictoright, Amsterdam.

Downloads

Gerelateerde werken