Ga naar inhoud (ALT + C)

KORT over het werk

Terug naar overzicht

titel Tilburg Windows
jaar van realisatie 2007
naam kunstenaar(s)
locatie Binnenstad West, Nieuwlandstraat 33 (bekijk het werk op de kaart)
materiaal staal en glas
herkomst opdracht KORT / gemeente Tilburg
eigenaar n.v.t.
afbeeldingen
klik voor vergroting

Lucas Silawanebessy gaat elke week wel even langs bij muziekwinkel Sounds om de laatste nieuwtjes op muziekgebied te bespreken met Maarten Koehorst, de eigenaar van Sounds. Lucas verbeeldde zijn visie op de geschiedenis van de popmuziek in een diagram dat de basis vormt voor het kunstwerk in de etalage. Het stalen frame dat de drager is van de "muziekstromingen" is ontworpen en gemaakt door Carola Popma

Lucas Silawanebessy (Balikpanan, Indonesie) en Carola Popma zijn beeldend kunstenaars. Ze werken beiden zowel twee- als driedimensionaal in diverse technieken.

Het kunstwerk van Silawanebessy en Popma is onderdeel van het project Tilburg Windows.
Van 25 mei tot 1juli 2007 was te zien wat de kunstenaars Luuk Bode, Lucas Silawanebessy&Carola Popma, Hans van Bentem, Maureen Prins en Michiel van der Kley hebben gedaan met de etalages, identiteit en uitstraling van een aantal winkels in Binnenstad West. Het ging om bikestore Spokes, muziekwinkel Sounds, de kledingwinkels Superfly en Zijne Koninklijke Hoogheid en design en curiosawinkel Des Tijds.

Het oorspronkelijke concept voor Tilburg Windows is bedacht door beeldend kunstenaar Tine van de Weyer onder de titel Lokvink.

c/o Pictoright, Amsterdam. Fotografie Stinkfinger producties

Gerelateerde werken