Ga naar inhoud (ALT + C)

KORT over het werk

Terug naar overzicht

titel Tilburg Windows
jaar van realisatie 2007
naam kunstenaar(s)
locatie Binnenstad West, Stationsstraat 49 (bekijk het werk op de kaart)
materiaal sticker
herkomst opdracht KORT/ gemeente Tilburg
eigenaar n.v.t.
afbeeldingen
klik voor vergroting

"Super gaaf" vindt de eigenaar van Spokes, Gerd, het werk van Luuk Bode. Luuk Bode beschrijft zichzelf als een "zolderkamertjeskunstenaar" die zich onder andere laat inspireren door jaren 70 LP hoezen, symbolen uit de massamedia en religies. Hoe stoffig dit ook lijkt, het tegenovergestelde blijkt waar. Luuks strakke werk paste perfect bij Spokes bikestore waar je een cruiser, chopper of lowrider aanschaft.

Het gevelontwerp van Luuk Bode is onderdeel van het project Tilburg Windows. Van 25 mei tot 1juli 2007 was te zien wat de kunstenaars Luuk Bode, Lucas Silawanebessy&Carola Popma, Hans van Bentem, Maureen Prins en Michiel van der Kley hebben gedaan met de etalages, identiteit en uitstraling van een aantal winkels in Binnenstad West. Het ging om bikestore Spokes, muziekwinkel Sounds, de kledingwinkels Superfly en Zijne Koninklijke Hoogheid en design en curiosawinkel Des Tijds.

Het oorspronkelijke concept voor Tilburg Windows is bedacht door beeldend kunstenaar Tine van de Weyer onder de titel Lokvink.

c/o Pictoright, Amsterdam. Fotografie Stinkfinger producties

Gerelateerde werken