Ga naar inhoud (ALT + C)

KORT route: Mediakunst

Terug naar overzicht

Welkom in Tilburg in een parkeergarage met een Tivoli Tune.

Kom verder want om de hoek op de gevel van popcluster 013 davert de Kaap-engine waardoor het al swingt nog voor je goed en wel binnen bent.

Keep moving in deze stad. Want wat rommelt er onder de grond bij de stadskantoren? Het schijnt dat de Metroality tot leven komt. Of is dat soms werkelijkheid ?

Voor een antwoord de Izi-bird gebeld op 0625412288. Die vreemde snoeshaan bij de Milieustraat rekt zich eens uit, klapwiekt, schraapt z'n keel en weigert verder nog een stom woord te zeggen. Nee, dan de brandweer. Daar vliegen je de elektronische commando's om de oren. Boom! verschijnt daar in een lichtkrant op de gevel. 'Blus uit' en 'stook olie' flitst er achteraan in een razend tempo. En dat is weer heel iets anders dan een concertzaal die met één druk op de knop toverachtig verandert in zuurstokroze, zeemeermingroen, pierenbadblauw of dat alles tegelijkertijd. Zin in een 'after concert'? Surf dan naar een ijzige vlakte waarboven 90 kleurige capsules als mini-zeppelins paarsgewijs zijn bevroren in een rondedans.

Tivoli Tune 1996
   
Automatic VJ Machine KaapEngine 2.0.1 1998
   
Metroality 1996
   
Izi-bird 1999
   
Boom! 1999
   
Variabele zaalverlichting 1997
   
Zonder titel 2000
   

Tine van de Weyer, beeldend kunstenaar/publicist, mei 2000.

Routebeschrijving

Download de routebeschrijving in Adobe Acrobat PDF formaat door op onderstaande link te klikken
Route beschrijving kunstroute: Mediakunst